Didier van Hooren

Australië

27 september vlieg ik vanaf Singapore richting Melbourne. De eerste week in Melbourne heb ik een groepsreis geboekt om het land, de stad en nieuwe mensen te leren kennen. Met allemaal jongeren gaan we koala’s en kangaroo’s spotten, surfen, kroegentochten, wandelingen en allemaal andere activiteiten voor een goede start van een mooi avontuur. Mooie verhalen volgen hier!

De eerste vier weken

25 oktober 2019
Leestijd: 10 minuten

Daar zijn we weer! Het heeft even geduurd, maar nu is het dan eindelijk tijd voor de eerste Australië-update. On-ge-lofelijk dat er al vier weken voorbij zijn en wat we allemaal al hebben gemaakt. Een korte spoiler alert:

We zijn aangehouden door de politie, we hebben autopech gehad, ik heb een lesje golf gegeven, een privéstrand, koala’s, een bijna-aanrijding met een kangaroo, €6 voor 4,4 liter wijn, waanzinnige wilde vogels (@mam dit wordt fantastisch voor jou), silent disco’s en rugby kijken in Irish pubs: Een. Groot. Feest!

27 september kwam ik in een T-shirt en korte broek aan op het vliegveld in Melbourne, ervan uitgaande dat het in Australië al 25 graden zou zijn. Dat was het ook wel (in het noorden van Australië), maar niet in Melbourne. Met een karige 10 graden stapte ik in de auto bij Clive, mijn chauffeur richting het hostel. In een rit van 20 minuten gaf Clive een 40-minuten lezing over alle ins en outs van Melbourne. Van welk bier ik moest bestellen tot de goedkoopste koffie en de beste latenight snack.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, had ik voor de eerste week in Melbourne een jongeren groepsreis geboekt. Deze trip zou op 30 september beginnen, maar uiteraard was ik niet de enige die al iets vroeger was aangekomen en werd er in het eerste weekend dus al kennisgemaakt met alle nieuwe mensen.
In totaal waren we met een groep van 17 jongeren, allemaal tussen de 18 en 29.
Voor de statistieken van peetoom Roger: 13 dames, 4 jongens, afkomstig uit UK, Duitsland, Amerika en Nederland (ik).

Het internet is te klein om iedere dag van deze reis samen te vatten, maar wat ben ik blij dat ik deze reis heb geboekt! De waarde die deze reis voor mij heeft (en gaat hebben) voor mijn tijd in Australië, is niet te bevatten. Het was een grote groep maar werkelijk iedereen klikte met elkaar. Ik kan wel stellen dat ik tijdens deze reis mensen heb ontmoet die ik daadwerkelijk vrienden kan noemen :).

Kort samengevat hebben we de eerste dagen vooral doorgebracht in de stad zelf en hebben we alles geregeld met betrekking tot bankzaken, verzekering, telefoon, belasting et cetera. Tijdens deze twee dagen heb ik het centrum van Melbourne echt goed leren kennen dankzij onze gids Billy. Handig voor pap en mam, want ik heb alle routes en informatie opgeslagen dus jullie krijgen een privétour van mij!

Melbourne staat bekend om koffie, Street Art en laneways (kleine straatjes met restaurantjes en barretjes). Sterker nog, Melbourne heeft 2800 restaurantjes en barretjes, New York City heeft er 2100 om maar een vergelijking te geven. Dat maakt het dan ook niet vreemd dat Melbourne jarenlang de ‘best livable city ter wereld’ was (tegenwoordig heeft Wenen die plek overgenomen).

Ik dacht dat Den Bosch goed was, maar Melbourne blijkt het grootste aantal cafés/restaurants per persoon te hebben ter wereld. Ik ben dus wel op mijn plek zou je zeggen…
Mijn favoriete plekje is denk ik wel de Queen Victoria Market waar ik graag mijn boodschappen doe. In het weekend is dit meer een festival dan een markt, echt een top sfeer!

Woensdag en donderdag zijn we een stukje buiten te stad gereden naar Philip Island, waar de absolute hoogtepunten de pinguïns waren en natuurlijk het surfen. (Helaas geen foto’s van de pinguïns omdat het te donker was). Vrijdag waren we weer terug in de stad en hebben we nog wat cultuur gesnoven in de botanische tuinen, net buiten het centrum. De dag werd afgesloten met een bezoek aan een skydeck om de stad vanaf een andere hoek te bekijken.

Buiten het feit wat allemaal inclusief was in deze reis, kwam de meerwaarde pas echt op zaterdag tevoorschijn. Welcome to Travel (de reisorganisatie) is er niet alleen voor het leren kennen van de stad, het ontmoeten van nieuwe vrienden en het regelen van je bankzaken en belastingen. Zowel tijdens de reis als na de reis zijn er ook voldoende momenten ingepland voor coaching bij het zoeken van een baan of het plannen van een reis. Zaterdag waren er 1-op-1 gesprekken voor alle vragen met betrekking tot de komende periode in Australië. Ondanks het feit dat de community manager van Welcome to Travel een Nederlander is, had ik een gesprek aangevraagd met Adam, een van de eigenaren van Welcome To Travel, om me een beetje te helpen met het opzetten van een eigen bedrijfje. Dat gesprek heeft welgeteld 6 minuten geduurd, toen we overgingen op mijn reisplannen. Terwijl pap en mam nog lagen te slapen, zat ik samen met Adam onze droomreis in elkaar te knutselen. Wat een service! Het mooie van alles is dat het na de reis niet ophoudt, ik ben nu namelijk lid van de Welcome to Travel Community, waar je altijd terecht kunt voor vragen en wekelijkse updates krijgt met vacatures en deals.

Overigens, wel het vermelden waard: In de foto’s zullen jullie af en toe een hoedje spotten, dat was mijn beste aankoop van de week! Het heeft me zelfs de fotoprijs ter waarde van $50 opgeleverd!

Na deze onvergetelijke week, besloten we met negen mensen van de groep twee auto’s te huren voor een roadtrip over de Great Ocean Road. Voor de statistieken van peetoom Roger: 7 dames. 2 jongens. Wat veel mensen niet weten is dat deze weg is aangelegd door soldaten uit de 1e wereldoorlog als eerbetoon aan alle overleden soldaten. De Great Ocean Road staat bekent als een van de meest pittoreske kustlijnen ter wereld. Mooi om daar mijn eerste ervaring op te doen met rijden op de linker weghelft en het stuur aan de rechterkant. De foto’s en video’s kunnen helaas niet het gevoel beschrijven wat je hebt als je in deze magische omgeving rondrijdt terwijl meezingers uit de radiospeakers klinken en vier vrienden in dezelfde vibe zitten mee te blèren.  Iedereen zit zeg maar in dezelfde bubbel en geniet volop van het idee dat we samen aan de andere kant van de wereld zitten en de tijd van ons leven hebben. Echt top!

Na de roadtrip werd de groep weer wat kleiner en hadden we met vijf mensen een airbnb geboekt. Voor de statistieken van peetoom Roger: 3 dames, 2 jongens. Deze dagen stonden vooral in het teken van het zoeken van een baan en een woning. 
Mijn banen zoektocht ging vrij redelijk en binnen no-time had ik 3 positieve sollicitatiegesprekken, allemaal voor baantjes waarvan achteraf bleek dat het niet helemaal was wat ik zocht. Toch was ik met één baantje begonnen: langs de deuren gaan om huishoudens GRATIS te voorzien van LED-lampen via een nieuw overheidsprogramma. Klinkt makkelijk, maar toch bleek dat niet iedereen stond te wachten op Didier uit Nederland die hen het (LED)licht kwam brengen. Ondanks het feit dat ik niet slecht verkocht en de verdiensten niet mis waren, kon ik geen plezier vinden in het baantje. Na twee dagen had ik “het licht gezien” en besloot ik dat ik niet helemaal naar Australië was gekomen om werk te doen waar ik geen plezier in beleef. Voor alle duidelijkheid: er was ook geen perspectief dat het beter zou worden, dus het was een weloverwogen keuze. Uiteraard wacht ik wel nog tot payday… 

Deze extra tijd zorgde ervoor dat het opzetten van mijn eigen bedrijfje in een sneltreinvaart belande, en ik dus afgelopen week alles heb geregistreerd en voorbereid om volgende week te kunnen starten.

Wat betreft mijn woning ben ik in de zevende hemel terecht gekomen. Heel makkelijk was het niet want iedere dag veranderde de plannen van samenwonen met de mensen van de reis of toch alleen. Na flink wat bezichtigingen voor beide opties, vond ik uiteindelijk een parel aan de rand van het centrum van Melbourne. Waar veel appartementen in Melbourne gedeelde slaapkamers hebben zonder woonkamer (Alleen keuken, badkamer en 2 slaapkamers waar je dan met 6 mensen slaapt), heb ik nu een eigen kamer met een groot bed in een appartement met twee Australische jongens: Stefan en Charles. Het is een echt jongensappartement met een grote woonkamer, gigantische TV, Xbox, Playstation, en beneden hebben we een zwembad, fitness, tennisveld en barbecueruimte. Absoluut een lot uit de loterij en ideaal voor een feestje. Het mooie van alles is dat het ook nog goed klikt met Charles en Stefan, en dat zij mij alle ins en outs vertellen over Melbourne en de beste plekjes om naartoe te gaan.

Zoals jullie kunnen lezen heb ik het hier wel naar mijn zin. De foto’s kunnen waarschijnlijk mijn plezier nog beter laten zien.
De afgelopen vier weken waren onvergetelijk en ik heb mooie vooruitzichten op het gebied van werk, wonen en reizen.
Ik kijk ontzettend uit naar de komende periode waarin ik pap en mam weer ga zien, hopelijk mijn bedrijfje begint te lopen en ik veel activiteiten ga doen met mijn huisgenoten en vrienden in Melbourne. Halverwege november/december komen meerdere mensen van de groepsreis die nu aan het reizen zijn terug naar Melbourne. Dan zijn we weer met een grote vriendengroep, dus maak jullie maar geen zorgen over Kerst, nieuwjaar of mijn verjaardag! Die plannen zijn al in volle gang.

Als het goed is gaat bij jullie dit weekend de tijd een uurtje terug. Dat betekent dat we weer wat langer kunnen communiceren in jullie avonduren. Voor mij staat er nu gelukkig weer een iets rustigere periode voor de deur, dus mocht je het leuk vinden om een keertje te facetimen, bel of app gerust! Lijkt me leuk!

Groetjes,

Didier

 

 

14 Reacties

 1. Aimee

  Super vit Died, toch wel n bitje jaloers op pap en mam. Dikke kus van dien zus 💋💋

  Antwoord
  • J.m.h. Bastiaans

   Het is niet te geloven, maar je maakt het allemaal mee. Wat een levenservaring geweldig Didier geniet ervan, dit neemt niemand je af. Ga zo door maar jij komt er wel. Good Luck.

   Antwoord
 2. Ingmar

  GE WEL DIG!!!
  Hub weer met unne big smile zitte te leze en kieke.
  Gank mer lekker door met geniete!!!

  Antwoord
  • Anoniem

   Wat bès dig ein bofkoont. 🤣🤣Wat ein sjieke verhaole en foto’s.
   Geniet d’r van en jel völ plezeer de komende tied. Ig wach weer mèt spanning op het vervolg.😎😎
   Groetjes Im

   Antwoord
 3. Robby

  Nice, zuut dr good oet! Veul plezeer, bel dig komende week wel ns ff.

  Antwoord
 4. Stan Lemmens

  Hallo, wat een mooie reis hoor maak nog veel plezier en geniet er maar van

  Antwoord
 5. Maurice

  Prachtig verhoal Didier en super foto’s en die “moeder” moagste waal mit trök numme 😉

  Antwoord
 6. Anoniem

  Leuk um sjteeds weer te lezen watste allemoal met maaks 👍!
  Geneeeeet 😎!

  Antwoord
 7. Christianne

  Leuk um te lezen wat ste allemoal met maaks, geneeeeet 😎!!!

  Antwoord
 8. Ingrid

  Geweldig allemaal. Goed dat je bent gegaan!!! Een super levenservaring om jaloers op te zijn. Blijf vooral nog maar lekker genieten. 😘😘

  Antwoord
 9. Diene peetoom 😎

  Geweldig wat ein vrauluui
  Jel veul plezeer 😉🥰😎😂

  Antwoord
 10. Bep & Henk

  Didieeeeeeeer!!!!

  Ik zal niet zeggen dat we zaten te wachten op jouw nieuwe verslag, maar……………….

  We hebben weer genoten van je uitgebreide verslag. Als je alles leest en een plaats geeft, dan moet je “barsten” van de slaap, want je moet tijd tekort komen. Mensengoedheid wat een ongelooflijk hoeveelheid ervaringen en indrukken maak jij mee. Indrukken die jij opdoet door contacten met mensen die de omgeving goed kennen en daardoor goed weten wat voor jullie/jou interessant is om te bekijken.

  Wat ook de sfeer en gezelligheid verhoogt zijn de vele gelegenheden om lekker aan te kunnen schuiven in de vele barretjes waar een landelijk samengesteld drankje en ook heerlijke ?? hapjes zoals bijvoorbeeld met de tappa`s in Spanje, jullie uitnodigen om lekker aan te schuiven en te genieten van het plaatselijke.

  Samengevat word je overladen met een pakket landelijke indrukken waarvan je thuis misschien nooit hebt geweten hoe men daar leeft en dat maakt jouw leefpatroon in elk land zo bijzonder om te beleven en te ervaren

  Aan aandacht en vrienden/ vriendinnen heb je geen gebrek en buit dat maar lekker uit. Tot op heden heb je daar alle tijd en gelegenheid voor want als jouw zoektocht naar werk een aansluiting vindt, kan het zomaar een totaal ander beeld creëren.

  Didier nogmaals, we waren weer ontzettend blij met je verslag en je grote hoeveelheid foto`s. Alles is weer netjes opgeslagen, dus mocht je weer bij terugkeer naar Nederland foto`s kwijt zijn, kan je ze hier weer ophalen. ( geintje ).

  Goede reis verder en graag tot de volgende keer.

  Antwoord
 11. Wally ras

  Wat geweldig Dietje wat jij allemaal meemaakt 😁 We hoeven ons hier geen zorgen te maken, je hebt alles onder controle en je geniet met volle teugen !!
  Hele fijne tijd straks met pap en mam. Vind het ontzettend leuk om te lezen wat jij zoal doet en meemaakt 👍🏻
  Blijf vooral genieten en tot je volgende update. Dikke knuf 😘

  Antwoord
 12. Maxime

  Super sjiek breur! En ech te gekke foto’s allemoal. Vr goon pap en mam veurbereije op de reis👍 Dikke kus van dn andere zus X

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.