Didier van Hooren

Verliefd op Australië

10 december 2019
Leestijd: 10 minuten

Daar zijn we weer! Dit keer met een korte update en vooral een paar mooie kiekjes van dit ongelofelijk prachtige land. Pap en Mam zijn in goede orde weer veilig thuis nadat we een onvergetelijke reis samen hebben gemaakt.
Voordat ik daar wat meer over ga vertellen zal ik eerst wat schrijven over hoe het mij hier vergaat.

Laten we zeggen dat ik “niets te klagen” heb hier. Ik ben gelukkig in mijn eigen plekje aan de rand van het centrum van Melbourne en heb in de eerste weken van november hard gewerkt om mijn eerste drie opdrachten met DiDi Design & Development af te ronden!
We kunnen wel spreken van een heerlijk leven aangezien ik mijn werk op dit moment zelf inplan. Er is altijd wel tijd voor een stranddagje, een bezoek aan de markt of een koffietje ergens in de stad. ’s Ochtends sta ik meestal een beetje bijtijds op zodat ik nog even mijn contacten in Nederland kan onderhouden. Vervolgens neem ik een ontbijtje en ga ik ongeveer 3x per week naar de sportruimte beneden in het complex. Rond 11.00 uur gaat de dag dan pas echt echt beginnen. Ik ga iedere dag wel op pad in de stad om potentiële klanten te benaderen of huidige klanten te bezoeken. Voor de lunch ben ik meestal wel weer thuis te vinden en rond 17.00 -18.00 uur houd ik het altijd wel voor gezien. De avonden ben ik zelden alleen! Ik houd van zelf koken, maar er wordt ook regelmatig een hapje buiten de deur gegeten (wel alleen als er een dealtje is). Ik spendeer mijn vrije tijd vooral samen met mijn huisgenoten en hun vriendengroep of met mijn eigen vriendengroepje hier in Melbourne, waar we nu met acht mensen totaal zijn!
Zoals jullie zien, een echt luizenleven tot nu toe :). Nu ik terugben van de reis hoop ik wel nog een extra baantje te vinden om ook nog wat te kunnen sparen aangezien de centen rollen!

Met zulke dagen is het hier goed vertoeven en was het niet erg om te wachten totdat pap en mam op de koffie kwamen 15 november.
We kunnen een boek schrijven van de verhalen en dingen die we hebben gezien, maar ik denk dat “indrukwekkend” het beste woord is om deze reis te beschrijven.
Na een goed begin in Melbourne hebben we de vlieger gepakt naar Sydney, de stad die nu zoveel in het nieuws is door de bosbranden. Om daar even op in te haken: Tijdens ons verblijf viel het redelijk mee, ook al was het wel te ruiken en een beetje te zien, maar op dit moment is de toestand een stukje slechter. Daar moet aan worden toegevoegd dat het Nederlandse nieuws het redelijk dramatisch weet te verwoorden, want de ‘gasmaskers’ liggen volgens mij allemaal nog in de carnavalskist.

Na Sydney en de Blue Mountains hebben we opnieuw de vlieger genomen richting Cairns. Vanuit daar hebben we een duikje genomen in The Great Barrier Reef  en hebben we Johnny onze camper opgehaald. De echte reis kon beginnen: 2614 kilometerkes. Het mooie van een campervan is dat de road ook daadwerkelijk onderdeel is van je reis. De snelwegen zijn hier natuurlijk anders dan wij ze kennen, dus je kunt echt genieten van de veranderende landschappen. Onze reis was echt heel divers met 3 echte stedentrips (Melbourne, Sydney en Brisane), strand en zee, (sub)tropisch regenwoud, eilanden en ga maar door. Er zaten echt meerdere hoogtepunten in de reis, zoals het oudste tropisch regenwoud ter wereld, het grootste zandeiland ter wereld (Fraser Island) en natuurlijk een van de beste plekken om het onderwaterleven te ontdekken. Ook voor mam natuurlijk genoeg mooie vogels kunnen spotten en daarnaast ook kangaroos, koalas, dingos, penguins en nog meer van het wildleven in Australië. (Gelukkig geen slangen of gekke spinnen).

Heerlijk vrij, gaan en staan waar we willen, stoppen waar we willen, fantastisch! Helaas maakt de staat Queensland geen gebruik van de zomertijd, dus was het wel telkens rond 19.00 uur donker. De meeste avonden kookten we zelf op de camping en werd de avond afgesloten met een potje kaarten waar pap zelden succes boekte (moest het toch even kwijt).
Het is ongelofelijk om te zien hoe in dit land zoveel gratis faciliteiten worden aangeboden. Overal zie je wel barbeque areas met een zitje en toiletten, langs de stranden mooie toiletgebouwen met douches, soms zelfs gratis zwembaden, (water)speeltuinen, allemaal voor noppes én goed onderhouden.

Het hoogtepunt vond ik persoonlijk de Whitsunday Islands. Zoiets indrukwekkends heb ik niet vaak gezien, gewoon wauw. Bij de Whitsundays hebben we ook prachtig gesnorkeld, misschien nog wel mooier dan The Great Barrier bij Cairns. Funfact: 4 weken daarvoor is een Engelse toerist daar nog zijn voet verloren aan een haai. Dat had ik pap en mam naar NA het snorkelen verteld…

De verhalen zijn oneindig en die worden ook goed gekoesterd. Hopelijk zeggen de foto’s meer dan 1000 woorden 🙂

Ook hier gaan we natuurlijk richting Kerst en de voorbereidingen zijn in volle gang. Samen met een groepje van ongeveer 10 wordt er surprise gedaan en zal het nodige vlees op de barbeque worden gegaard want met een beetje geluk is het rond de 30 graden: mij hoor je niet klagen.
Ook Nieuwjaar wordt in Melbourne gevierd met hetzelfde groepje. Dagen om nooit te vergeten!

Voor nu weer saluutekes, 
hoop jullie allemaal weer snel te spreken!

13 Reacties

 1. Anna Knops

  Klinkt geweldig allemaal en prachtige foto’s!!! Geniet! 💓☀️

  Antwoord
 2. Jo Wagenaar

  In een woord geweldig

  Antwoord
 3. Lou Ras

  Super kerel geweldig prachtige foto’s 👍

  Antwoord
 4. Jan

  Fantastisch, wat ‘n avontuur. Over Fraser Island kan Sarah nog wel een mooi verhaal vertellen: madam, toen 3 jaar had zich verstopt om een kaki te doen. Het hele eiland in rep & roer omdat we haar nergens konden vinden….

  Antwoord
  • Sarah

   Ten eerste, bedankt Jan…
   Ten tweede, ben onwijs blij voor je dat je het zo naar je zin hebt en je plekje helemaal hebt gevonden!! Keep it up xxxx

   Antwoord
  • Irma Stassen

   Wat ein sjieke foto’s Didier. Dit geuf ein geveul van “ dao wil ig oag nao toe. Geneet d’r van.
   Bie deze fein keersjdaag en eine gooje roetsj🎄🥂

   Antwoord
 5. Mariëlle van Hooren

  Hier komt mijn gastblog:
  Wat een fantastische tijd hebben wij met jou doorgebracht Down Under. Eigenlijk was mijn doel al bereikt bij aankomst op de luchthaven in Melbourne: jou zien!! Maar wat heb ik genoten van onze ongelofelijke rondreis. Eerst jouw stad bekijken en je vrienden en klanten ontmoeten, daarna door naar Sydney waar het weer heel anders aanvoelt dan in Melbourne en dan ons ongelofelijke avontuur met de campervan “Johnny”. De ouwe heeft ons overal heengebracht maar zoop als een ketter! Het was een kleine maar gezellige behuizing die elke dag een metamorfose moest ondergaan om te voldoen aan de eisen van het moment. Toen we gesnorkeld hadden bij de Great Barrier Reef dacht ik dat we het hoogtepunt bereikt hadden, maar net als jij vond ook ik de Whitsundays het aller mooist. Daar te snorkelen tussen de vele gekleurde vissen (en Pien en Jens) was echt top. Ook het stuk koraalrif dat we daar hebben kunnen bekijken door de snorkelbril was briljant. Het avontuur ging verder op een tweedaagse excursie naar Fraser Island (slapen in een echt bed!!). De zandondergrond was een ware beleving om overheen te crossen met de 4-wiel aangedreven bus. Warren was een uitstekende chauffeur en entertainer: really niiiiiiice and very spectacular. Het excursieprogramma zat er hierna op en de reis ging verder richting Noosa. Als er al een wreveltje was, was het hier toen we om half acht s’avonds nog geen camping hadden, maar top host Didier bleef kalm en regelde een kampeerplek! De laatste stop (waar we Johnny moesten inleveren) was Brisbane. Deze stad is zeer zeker ook de moeite waard. Hier bezochten we de sanctuary waar we koala’s en kangaroes (die nog in leven waren) hebben gezien. Het was een topvakantie en heel goed om te zien dat Didier zich in dat verre land al helemaal thuis voelt. Scheiden doet lijden, en het afscheid was kort maar ook wel een beetje heftig. Vanaf Brisbane ondernamen wij onze terugreis naar Meerssen, waar wij 30 uur later een voet over de drempel zetten. Het is onvergetelijk en zeer bijzonder dat wij dit samen hebben mogen beleven. Didier nogmaals bedankt en dikke poene van mama!

  Antwoord
 6. Aimee

  Toch wel een beetje jaloers dat ik niet mee was..

  Fijn dat je het leuk hebt gehad met pap en mam, Miem en ik nemen het nu wel weer over 😉 Dikke kus 💋

  Antwoord
 7. Maxime

  Ha breur! De hubs de ‘oudjes’ good verzurg en ut woar sjiek um te zeen en te werre wie dat geer genoten hub! Veer hubbe ze weer good ontvangen en zeen auch wel blie dat ze weer thoes zeen. Noe dich nog😢 Mer es ich lees en wer wie sjiek datse ut doa hubs, mosse toch nog mer get blieve! ❤️💋

  Antwoord
 8. Maurice

  miljaar didier dat zuut oet wie mien leve… om 10:00 beginne en om 17:00 klaor De bis alleein te jonk nog doaveur 😉 schitterend verhoal weer en prachtige foto’s. Vergeet neet trök te komme he !!

  Antwoord
 9. Dané

  Super! Hiele sjoene en leuke foto’s, geniet!😘

  Antwoord
 10. Wally ras

  Hè Diedtje , wat een prachtige reis hebben jullie samen gemaakt ! Geweldig, zo mooi daar. Wat goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt !
  Geniet nog maar lekker en veel succes met je bedrijfje 👍🏻 Fijne feestdagen en dikke knuf van mij 😘

  Antwoord
 11. Bep & Henk

  Hallo Didier.

  Allereerst hartelijk dank voor het toezenden van je laatste bericht. Ik kan nu dus weer reageren op je verslag en de foto`s. Aan de foto`s te zien kom je niets tekort, want wat schrijf je, “Laten we zeggen dat ik “niets te klagen” heb hier en dat vind ik de juiste beschrijving. Schitterend weer, prachtige omgeving en ook nog je ouders waarmee je een mooie tijd mee hebt doorgemaakt.
  De foto`s geven duidelijk aan dat het jou/jullie aan niets ontbrak en het alleen maar genieten was van een omgeving zoals wij die hier niet kennen. Alleen al de grote afstanden veroorzaken een beeld waar je misschien uren geen mens tegenkomt op jullie camper reis. Ik weet niet of jullie ervaring hadden met een camper, want anders ontdek je een totaal nieuwe en andere beleving.

  Jullie hebben het ook nog getroffen met het weer, want als je de berichten goed beluisterd komt er wel een grote verandering aan. Ze voorspellen een snikhete periode met misschien wel temperaturen van 50 graden. Het is te hopen dat je op jouw locatie beschikt over een goed werkende airco. Verder hoop ik dat je voldoende opdoet om aan financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen en die je de mogelijkheid geeft om af en toe lekker buiten de deur iets te kunnen nuttigen.

  Het leuke van de foto`s vind ik ook dat we nu een beeld hebben hoe ze er uit zien. We kennen natuurlijk alleen jou en je ouders alleen van je verhalen, maar dat is nu anders geworden. Didier, ik neem aan dat de komst van je ouders gepland was en dat ze niet onverwachts voor je neus stonden. Het contact met ze zal wel intensiever zijn dan de aantal keren dat je ons een verslag stuurt.

  We hebben weer een compleet beeld van je achterliggende periode. Nogmaals, verwacht niet dat we medelijden met je hebben, want je komt niets te kort. Uiteindelijk was dit natuurlijk ook het beeld wat je trachtte te krijgen en dat is duidelijk gelukt.

  Je foto`s gaan weer in het archief zodat we ze weer kunnen oproepen als we daar zin in hebben of aan derden vertellen hoe het jou vergaat. We wensen je weer ontzettend veel plezier en ook een toename aan adressen voor je werk.
  Vanuit Bunde alle goeds en de groeten van,

  Bep en Henk

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.