Didier van Hooren

Singapore

Waarom Singapore? Omdat daar tegenwoordig een oud-huisgenootje uit Den Bosch woont, en daar moet natuurlijk een bezoekje aan worden gebracht.

Genieten in Singapore

1 oktober 2019
Leestijd: 5 minuten

Een korte update dit keer, aangezien het beeldmateriaal meer dan genoeg zegt.

Na een goede vlucht en taxirit kwam ik aan bij Gitte en Sahil, waar ik alle dagen heb mogen verblijven. Aangezien er meer dan genoeg stof was om bij te praten, stond de eerste avond vooral in het teken van socializen. Buiten de Jewel bij het vliegveld had ik nog niets gezien van de stad, maar dat was ook geen probleem want man man man wat wonen deze mensen heerlijk zeg.

De volgende ochtend was het vrijdag: de eerste dag van de Formule 1! Om eerlijk te zijn voelt het toch wel lekker hoor, zo een pasje om je nek :). Aangezien de rest van het gezelschap nog moest werken, waren Gitte en ik al even een kijkje gaan nemen bij de Porsche races. Naast Gitte en Sahil waren we namelijk nog met een aantal vrienden van hen: Pedro uit Portugal, Nicole en Ulrich uit Duitsland en Jeanne uit Singapore, allemaal expats in Singapore.

We kwamen steeds dichterbij en het geronk van de wagens werd al hoorbaar. Ik kan jullie vertellen: chickenskin. Wat een geluid zeg, ab-normaal.

Na de Porsche race werd het tijd voor een hapje en verruilden we het circuit voor de Paulaner brouwerij. We hadden nét besteld toen ik drie (exact dezelfde) appjes kreeg met de vraag: “Heb jij een wit shirt, oranje petje en een zonnebril op? Want dan heb ik je op tv gezien”. Het leek me sterk, maar uit beleefdheid vroeg ik toch: “Oh wat is dan op tv?” Jawel hoor, het bleek dat we de eerste vrije training hadden gemist. Niet getreurd, gelukkig was er ‘s avonds nóg een training en daarna natuurlijk Swedish House Maffia die ons in de stemming brachten voor een late avond in de stad. Aangezien ik in een gezelschap van kenners was, werd ik naar de beste plekjes gebracht.

Laten we zeggen dat het zo leuk was geworden, dat de zaterdag pas na het middaguur begon… ontbijt: een barbeque op het dakterras bij Gitte en Sahil. Vrienden Eva en Gabon kwamen op bezoek en er werd rijkelijk gegeten, gedronken en natuurlijk gezwommen op het dakterras. Wat een leven.

Dit zijn de dagen waarop je even moet stilstaan en nadenken over wat je doet, want dan pas kun je genieten! Als je aan het genieten bent, is het ook helemaal niet erg om een deel van de Formule 1 te missen.
Om de zaterdag nog beter te maken, sloten we na de kwalificatie af met een concert van Muse. Allemachtig wat was dat prachtig.

Toen was het eindelijk zondag, de racedag en de dag waarop ook Hagar aankwam in Singapore.

Zo gastvrij als ze hier zijn, was zij even welkom bij Gitte en Sahil als ik. Opnieuw begonnen we de dag met een duik, en vooral een eindeloze zoektocht naar een ticket voor Hagar (zonder succes). Het goede nieuws was dat je Bij de Grand Prix in Singapore nog steeds tickets aan de balie kunt kopen voor een zacht prijsje van 208 Singdollar (€137,-). Goedkoop, maar duur ten opzichte van mijn ticket. Ik was met de neus in de boter gevallen en zat 3 dagen op Bay Grandstand voor 5 tientjes meer. Kun je niet voor sukkelen toch.

Voor degenen die de race niet hebben gekeken: het was nondedju spannend! We kwamen natuurlijk voor Nederlands succes, waar onze Max ook gehoor aan heeft gegeven met een nette derde plek. Hoe is dat dan om bij zo race te zitten?

“Hè wat zeg je?” “Sorry?” “Ik versta je niet”

Zo dus. Maar wat een ervaring. Je ziet de coureurs iedere twee minuten maar een paar seconden langskomen, maar het geluid, de geur, de vonken: echt een extra belevenis. Onvergetelijk ge-nieten.

De rest van de dagen stond vooral in het teken van sightseeing, werken en uren spenderen bij de Applestore. Ik had weliswaar geen lijstje met bezienswaardigheden maar dat maakt een stad veel en veel leuker. Zo ben je niet opzoek naar dingen, loop je niet van A naar B en kijk je dus veel meer om je heen. Ik houd ervan dat niks moet en alles kan. Is het leuk? Dan blijf ik. Is het niks, loop ik door. Zeker met gidsen als Gitte en Sahil kom je op plekken waar menig mens niet zou zijn gekomen.

Van lunchen op het hoofdkantoor van Apple tot aan het drinken van een biertje op de rooftop van Marina Bay Sands. Allemaal exclusieve dingen, niet weggelegd voor toeristen tenzij je Didier van Hooren heet.

Om ook het ‘Expat-leven’ in Singapore te proeven ben ik samen met Gitte en Eva een middag gaan werken in de stad, want de reis moet natuurlijk ook bekostigd worden… Verder heb ik een dagje bij Apple mogen spenderen aangezien mijn laptop ook besloot een sabbatical te houden. Weg bestanden, weg programma’s en weg foto’s, maar niet getreurd: hij doet het wel nog én ik heb een paar uurtjes met de nieuwe iPhone kunnen spelen. Ik zeg altijd tegen mezelf: er zijn ergere dingen. Ik heb gelukkig nog redelijk wat kunnen redden via de mail, dus ik bleef positief (tot verbazing van menig klant en medewerker). De man tegenover mij met exact hetzelfde probleem maakte er namelijk een wereldprobleem van, maar nadat ik hem had verteld dat huilen het probleem ook niet zou oplossen, werd er al snel weer gelachen.

Dat was het voor Singapore, voor nu: ik ben veilig en wel in Melbourne aangekomen en het is helemaal fantastisch! Hier kan ik wel een tijdje vertoevensmile.

@Gitt & Sahil! Great thanks! Echt toppers zijn jullie! Ik ga snel een vlucht boeken voor jullie bruiloft in India.

@alle anderen: Heel veel groetjes en ik hoor graag iets van jullie!

Didier

7 Reacties

 1. Marielle

  Alweer un super leuk blog. Dat is leuk wakker weure, met ut leze van dien avonture in Singapore.
  En van mam auch bedankjes aan Gitte en Sahil dat ze dich zwao gasvrie hubbe opgenome, doa woort mama lekker rustig van 😜😘

  Antwoord
 2. Jo Wagenaar

  Geweldig Didier, geneet mer lekker en wat un prachtige reis tot Noe toe. (iech let wel op pap) 😉. Groetjes vaan Ans en Miech

  Antwoord
 3. maurice

  Hoi Didier wat un beleving weer. goed verhoal kumpste waal nog trök ? 😉

  Antwoord
  • didiervanhooren@hotmail.com

   Veuralsnog blief ich nog even! ‘T is hie te gek! 😃

   Antwoord
 4. Tamara

  Wat een leuk bericht weer en wat lijkt het me heerlijk om in een stad te zijn waar je door mensen die de stad kennen , meegenomen wordt naar leukste plekjes. Have fun!

  Antwoord
 5. Tamara

  Wat leuk om weer te lezen over de reis. En wat leuk dat je door mensen die de stad kennen wordt meegenomen naar de leukste plekjes. Have fun!

  Antwoord
 6. Bep & Henk

  Hoi Didier.

  Het was weer een lust om je verslagen te lezen. en daaruit blijkt dat je qua beleving van de omgeving en de mensen niets te kort komt. Er doen zich ontwikkelingen voor die je misschien nooit hebt verwacht maar die juist jouw beleving zo interessant maken. De foto`s met de zwembaden kenden wij al, die hadden we eerder gezien op foto`s van vrienden die er twee jaar geleden zijn geweest.
  Het zal natuurlijk niet zo zijn, maar het wekt de indruk alsof je zo over de rand naar beneden kan storten.
  Het is ook schitterend materiaal voor je ouders die toch altijd weer met belangstelling uit zitten te kijken naar alles wat je tegenkomt en beleeft.
  Wij vragen ons af of je `s nachts nog wel in slaap valt na zo`n pakket van belevenissen. Een fijne bijkomstigheid is dat je ook wordt meegenomen door mensen die de stad en omgeving goed kennen en je zodoende op plaatsen komt waar je zelf nooit aan gedacht hebt.

  We eindigen weer met je te bedanken voor je mooie reportage en zien met belangstelling uit naar je volgende verslag. GENIET !! van alles.

  Groetjes.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.